Алое Вера и хранителни добавки за здраве и красота

Често задавани въпроси

Каква е разликата между Форевър Ливинг Продъктс (ФЛП) и другите производители на продукти от Алое Вера?

Форевър Ливинг Продъктс притежава световен патент за производство и стабилизиране на Алое Вера гел. Тези технологии са се наложили толкова сериозно, че ФЛП владее 90% от световния пазар на Алое.
Листата на Алое Вера се обелват и се преработват без излишната външна обвивка. По този начин се отстранява нуждата от филтриране, което води до загуба на жизнено необходимите съставки на растението. Така добитият пресен гел от Алое Вера се стабилизира с естествени (витамин С и Е) и близки до природата съставки (лимонена киселина и натриев бензоат, който се съдържа в много видове горски плодове). Чрез тази патентована технология се осигурява добро качество дори след транспортиране и престой в склад.

Как така Алое Вера помага при толкова много болести и проблеми със здравето? Може ли да кажем, че е чудотворно растение?

Алое Вера може да се прилага при болести само от лекари и лечители. Нашите продукти с Алое Вера са хранителни добавки, които се прилагат отлично за профилактика на организма. С продуктите от Алое се възстановяват резервите от жизнено необходими вещества в организма и по този начин се засилват защитните му функции. С един здрав и силен организъм рисковете от заболявания са много по-малки.

В някои книги пише, че Алое не трябва да се дава на бременни жени, майки кърмачки и малки деца или трябва да им се дава само две до три седмици. Вярно ли е това?

Тук най-вероятно става дума за медицинското Алое. По-рано Алое Вера се е прилагало във формата на концентриран прах като очистително средство. В тази форма вече не е прието да се предлага в аптеките, поради различни странични ефекти. В днешно време соковете и геловете от Алое Вера, които се предлагат на пазара не би трябвало да съдържат алоин и емодин (от кората на листата) и съответно нямат разслабителни свойства. Гелът от Алое Вера на ФЛП може свободно да се предлага като хранителна стока и да бъде употребяван от настоящи или бъдещи майки, както и от деца.

Колко стока трябва да закупя, когато започвам своя самостоятелен бизнес с ФЛП?

Първоначалната покупка е на стойност на минималната заявка за покупка от дистрибутори, а именно 88 лева (след отстъпката). Практично и за препоръчване е да се купи един от комбинираните пакети, тъй като те съдържат широка гама от продукти, дават ви възможността да достигнете веднага ниво Асистент Супервайзор и да ползвате по-голяма отстъпка за бъдещи поръчки. Освен това, за да можете убедително да предлагате и препоръчвате продуктите на ФЛП, трябва най-напред вие да сте ги опитали и да сте се убедили в техните качества.

Трябва ли да инвестирам много пари и да поддържам големи складови наличности?

Форевър Ливинг Продъктс България поддържа на склад всички продукти за вас и при нужда ги доставя в рамките на 24 или 48 часа. Така че, не е нужно презапасяването с големи количества.
Практиката обаче показва, че е хубаво да имате под ръка от най-популярните продукти – за тестване и демонстрации (още едно предимство на комбинираните пакети).

Има ли материали с положителен опит и препоръки за продуктите на ФЛП?

Съществуват много книги за Алое Вера, тъй като растението е познато и използвано от много народи и култури повече от 5000 години. Положителен опит и препоръки може да получите от дългогодишните дистрибутори и доволни клиенти. Най-добре е например да присъствате на Деня на успеха или други мероприятия на фирмата и да черпите информация от успешни дистрибутори, както и вие да споделяте своя положителен опит.
Най-добрата препоръка е, че ФЛП вече над 20 години е водещ производител и разпространител на пазара за продукти от Алое Вера. Компанията има милиони доволни клиенти в повече от 158 страни в света и броят им ежедневно нараства.

Кои са клиентите на Форевър Ливинг Продъктс? На кого мога да предложа продуктите?

Клиенти са всички хора, които се хранят здравословно и искат да запазят своето здраве. Всички, които си мият зъбите, грижат се за тялото си или желаят да направят нещо повече, за да бъдат красиви.
Като дистрибутор, вие ще се обръщате към частни лица, но имате право да предлагате продуктите и на салони и центрове за услуги в областта на спорта, фитнеса, козметиката и природните лечения. Забранени са класическите форми на продажби на дребно (магазини, аптеки и т.н), защото в тях не може да се осъществят така ценените от ФЛП консултация и директен контакт с клиента.

Трябва ли да продавам продукти “от врата на врата”?

Само ако желаете. Това не е нито най-приятният, нито най-печелившият начин за работа в мрежовия маркетинг. Много по-добре е да използвате това време за изграждане и развиване на ваша мрежа.

Каква е причината да се печелят толкова много пари във ФЛП?

ФЛП използва системата на мрежовия маркетинг за разпространение на своите продукти. За разлика от традиционния начин на търговия, това позволява да се спестят средствата, необходими за поддържане на складове на едро и дребно, многобройни магазини и офиси, обслужващ персонал, комисионни на национални и регионални дистрибутори, както и средства за реклама. Спестените пари ФЛП разпределя между своите дистрибутори във вид на бонуси, премии, участие в печалбата на фирмата, атрактивни пътувания и много други награди.

Пирамида ли е мрежовият маркетинг?

Mного хора си задават този въпрос, имайки предвид спечелилите си лоша слава незаконни организации за ограбване на наивници. Мрежовият маркетинг е законна форма на търговия, тъй като имаме реално производство, закупуване и консумиране на стоки и услуги, а комисионните се получават заедно с печалбата на фирмата. В мрежовия маркетинг всички работещи имат реална възможност да достигнат върха. Във фалшивата пирамида зад всеки успял да спечели пари, стоят много хора, които са изгубили своите пари.

Как да различим законната компания от фалшивата пирамида?

Ако срещу вашите пари реално получавате стоки или услуги и комисионните ви са процент от оборот, формиран от закупуване на реални стоки и услуги от мрежата под вас, няма защо да се безпокоите – вие няма да загубите пари, може само да спечелите.
Ако срещу вложените от вас пари получавате само обещания за печалби, защото ще доведете други хора, които да вложат парите си – бягайте далеч.
Форевър Ливинг Продъктс е компания с над 37-годишна история. Тя работи в повече от 158 страни по света, сред които е и България. Продуктите на фирмата са с доказани качества и притежават множество сертификати. В България продуктите притежават санитарни разрешителни за внос и продажба в страната, за което всеки заинтересуван може да направи справка в ХЕИ.

Коя компания за мрежов маркетинг да избера, за да работя?

Основното е да се запознаете подробно с маркетинговия план на фирмата. Ето част от предимствата на маркетинговия план на ФЛП :
 1. включването е безплатно и няма такси за пререгистрация;
 2. с един договор участват и двамата съпрузи, а наградите и признанията от фирмата са и за двамата;
 3. не са необходими финансови инвестиции – не съществува финансов риск;
 4. квалификациите се извършват в два последователни месеца;
 5. веднъж постигната квалификация никога не се губи – растежът е само нагоре;
 6. изградената мрежа е завинаги и се унаследява;
 7. ФЛП дава най – високия процент за печалба от продажби на дребно – 43%;
 8. Бонусите се пресмятат върху нетната клиентска цена на продуктите;
 9. Дава се възможност за обучение на дистрибуторите;
 10. Ако клиентът не е доволен от продукта, може да го върне и да си получи парите обратно.
И много други предимства,които ще откриете във Фирмената политика и маркетинговия (компенсационен) план на ФЛП. Потърсете тези материали в продуктовия център на ФЛПБ.

Вярно ли е, че в мрежовия маркетинг печелят най-много тези, които се включат първи?

Не. Първите, които започнат да работят, са първите, които успяват. Обикновено за известен период техните мрежи са най-големите, затова и получават най-големи възнаграждения. Но далеч не всички, които се включат в началото, започват да изграждат мрежа. Има много дистрибутори, които са просто клиенти на фирмата, не работят активно и затова не получават бонуси. Моментът на включване и самото включване не са решаващи сами по себе си. За постигането на успех са важни усилията, които ще положите. Никога не е късно да се започне бизнес с ФЛП, защото възможностите за работа и за печалби са неограничени. Защо? Защото “материалът”, с който работим са хората и на практика тяхното количество е неограничено.

В мрежовия маркетинг не работя ли за тези над мен?

Основният начин на работа в мрежовия маркетинг е работата в екип. Вашите спонсори ви обучават и ви помагат при първите стъпки в спонсорирането, защото техният успех зависи от вашия. Вие на свой ред правите същото за дистрибуторите под вас, защото успеят ли те, успявате и вие.
Кой колко получава? Бонусите ви се формират като процент от оборота на вашата мрежа. Този процент зависи от стъпалото, на което се намирате в момента по стълбицата на маркетинговия план. С изкачването ви нагоре се увеличава и процентът, защото нарастват и отговорностите и усилията за изграждане на все по-голяма мрежа. Но изплащането на бонусите започва от най-ниските нива.

Защо да помагам на дистрибуторите под мен да изграждат мрежа, щом като се изравним в ниво спирам да получавам бонус от техните групи?

Защото това е единственият начин да изграждате своята мрежа в дълбочина и да се изкачвате по стълбицата на маркетинговия план, да постигнете по-голям успех и да получавате по-големи бонуси. Въпреки, че не получавате процент от оборота на мрежите, изградени от дистрибутори под вас, които са ви настигнали в ниво, вие получавате 100% от груповите бонусни точки на тези мрежи. Натрупването им води до вашето покачване на по-високо ниво. Освен това, ако не помагате на дистрибуторите под вас да изградят своята мрежа и да получават пари за труда си, те бързо биха се отказали, което ще спре вашият път нагоре.

Как мога да избегна изравняването на нивата?

Като непрестанно спонсорирате нови хора. Добре е групата, с която работите и обучавате в даден момент да е от поне трима души. Така, когато те напредват в маркетинговия план, вие обикновено ще се оказвате с едно стъпало над тях.

Трябва ли да регистрирам познатите си директно под мен или е по-добре да ги записвам под някого от долните ми нива и така да помагам за развиване на мрежата си?

Разумно е всички ваши познати, които лично вие сте убедили да започнат бизнес с ФЛП, да бъдат лично спонсорирани от вас. Те стават дистрибутори от ваша първа линия, а тя е най-важна според маркетинговия план. За да помагате на дистрибуторите под вас да развиват мрежите си, не е необходимо да им “подарявате” своите познати, а трябва да ги учите как да спонсорират своите приятели и роднини.

Откъде фирмата взема пари за изплащане на бонуси? Не оскъпяват ли те продуктите?

В цената на една стока освен себестойността и се включват най-различни разходи, необходими, за да достигне тя до клиента – за транспорт, складове, магазини, обслужващ персонал, офиси, реклама и др. Фирмите работещи с мрежов маркетинг, обикновено не рекламират продуктите си по традиционния начин. Те следват принципа, че най-добрата реклама е доволният клиент. Дистрибуторите ползват продуктите на фирмата и с ентусиазъм споделят положителния си опит със своите познати и приятели. По този начин те привличат нови клиенти, включват нови дистрибутори в своите мрежи и им помагат да правят същото. Така се изгражда мрежа от потребители на продуктите, а фирмата ви възнаграждава за вашия принос. Това се прави с парите спестени от реклама в традиционната и форма. Така цената на продукта не се повишава, а дори остава по-ниска, отколкото при продажба на продуктите в търговската мража, защото мрежовият маркетинг спестява и по-голяма част от останалите разходи.

Колко време трябва да отделя, ако искам да работя във ФЛП?

Това зависи изцяло от вас и вашите цели. Една от най хубавите страни на този бизнес е, че вие сами планирате кога и колко да работите. Времето, което ще посветите на работата във ФЛП, ще определя вашия успех в кариерата и вашите доходи. Ако отделяте по 5-10 часа седмично, бихте могли да разчитате допълнителни доходи от порядъка на 50 до 100 лв. месечно. Този вариант е подходящ, ако имате и друга работа. Естествено, когато отделяте повече време за срещи, представяния и обучение, вашата мрежа ще нараства по-бързо, а с нея и доходите ви.

Трябва ли да напусна работа, за да работя с ФЛП?

 Ако имате работа, която ви осигурява постоянни доходи, не бързайте да я напускате. Можете да започнете в мрежовия маркетинг с няколко допълнителни часа седмично. Когато доходите ви от ФЛП нараснат и се почувствате финансово независими, можете да посветите цялото си време на този бизнес, а той ще ви се отблагодари за усилията.

Какво най-напред трябва да направя, ако желая да изградя кариера във ФЛП?

 1. Подпишете договор с ФЛП посредством човека, който ви е запознал с бизнеса и фирмата. Като ваш спонсор този човек поема ангажимент да ви научи на всичко, което знае за успешно развитие на вашия бизнес;
 2. Изпробвайте продуктите, за да се убедите в тяхното доказано действие. Препоръчваме закупуването на комбинирани пакети, които да в издигнат незабавно до ниво Асистент Супервайзор;
 3. Обърнете се към своя спонсор и споделете с него желанието си да изградите успешна кариера. Той ще ви осведоми за формите на обучение, които трябва да посетите и ще ви запознае с програмата за тях. Вашият спонсор ще ви ориентира и от какви помощни и рекламни материали ще имате нужда и заедно ще планирате развитието на вашия бизнес;
 4. Съставете списък на своите приятели, роднини и познати, с които ще споделите опита си с продуктите и бизнес възможността на ФЛП. Непрекъснато допълвайте този списък.
 5. Организирайте срещи на хората от вашия списък със спонсора ви и с негова помощ започнете да изграждате своята дистрибуторска мрежа.
 6. Тайната на успеха е да бъдете активни всеки месец, с 4 бонусни точки личен обем -  една бонусна точка за вас и за здравето на вашето семейство и три бонусни точки от спонсориране на двама нови дистрибутори всеки месец. 

При какви условия мога да спонсорирам мои приятели и роднини, живеещи в чужбина?

ФЛП предлага на своите дистрибутори от цял свят възможността да притежават свой международен бизнес във всички страни, в които ФЛП има учредени дружества, в съответствие със законите на съответната страна.
Процедурата за международно спонсориране е много опростена. От офиса на ФЛП България можете да получите молба за дистрибуторски договор за международно спонсориране. Трябва само да попълните тази бланка на латиница, като посочите своето име, фамилия, дистрибуторски номер, адрес в България, както и държавата, в която желаете да бъдете регистриран. Вашият дистрибуторски номер ще остане един и същ във всички държави по света, в които спонсорирате нови дистрибутори. Попълненият договор ще бъде изпратен от ФЛП България до офиса на ФЛП в посочената от вас държава, заедно с постигнатото от вас ниво на продажби, според маркетинговия план на фирмата. Обърнете внимание, че за всяка държава, в която искате да бъдете регистрирани, трябва да попълните отделен договор.
Целостта на вашата спонсорска линия ще бъде запазена във всички държави, за които подадете молба за международно спонсориране, или с други думи, навсякъде по света вашите спонсори ще бъдат същите, каквито и в България.

Като дистрибутор на Форевър Ливинг Продъктс трябва ли да плащам данъци и осигуровки и какви?

Ако сте на ниво Дистрибутор, този въпрос не ви вълнува, тъй като все още нямате доходи от ФЛП. За момента вие сте клиент, който пазарува от фирмата на преференциални цени.
Ако сте на ниво Асистент Супервайзор или по-високо, при покупка на продукти вие получавате бонуси и както всички български граждани подлежите на данъчно облагане. Всеки месец, в който имате лични покупки или някой от вашата мрежа е пазарувал, в месечната поща ще получите документи от счетоводния отдел на фирмата. Документът “Данъчно кредитно известие” се издава само за вашия личен бонус, или с други думи - само за бонуса, който имате да получавате за вашите лични покупки. Бонусите от покупки, направени от дистрибуторите от вашата група, се описват в документа “Сметки за изплатени суми”. Той дава подробна информация за всички направени удръжки върху сумата на бонуса ви. Долната част на документа е оформена като служебна бележка – отрязък за данъчна служба. Обърнете внимание, че е много важно да пазите тези отрязъци, тъй като те се прилагат към данъчната ви декларация, която сте длъжни да подадете в отдел “Данъчна служба” на съответната община по местоживеене в началото на следващата календарна година.
Срокът за подаване на данъчни декларации за доходите на физически лица е до 15 април. Полетата в данъчната декларация отговарят на полетата в сметките за изплатени суми, които сте получавали от ФЛП България, така че ви остава само да съберете сумите от документите и да ги впишете в декларацията. Към нея приложете долните отрязъци от служебните бележки, както вече споменах по-горе.

За контакти и допълнителни въпроси използвайте формуляра за връзка.