Алое Вера и хранителни добавки за здраве и красота

Хранителна добавка с ехинацея
/Forever Echinacea Supreme/

ПРОДУКТЪТ НЕ Е НАЛИЧЕН

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

Ехинацеята има богата традиция в културата на североамериканските индианци, които използвали тази билка повече от всяка друга, за да поддържат здравето си през зимата. Те пиели чай от растението и правели компреси с него.
Ботаниците кръщават растението на таралежа (на латински Echinus), за да опишат бодливата му, подобна на шишарка сърцевина. Ехинацеята расте в западните Съединени щати. В състава й влизат: калций, калий, витамин А, витамини от В комплекса, хром, натрий, витамин В3, манган, витамин С.
Многобройни научни изследвания доказват, че ехинацеята допринася за подсилване на имунната система. Приемането й води до увеличаване или намаляване броя на белите кръвни телца, в зависимост от необходимостта на организма за постигане на баланс. Ехинацеята активира фагоцитите – клетки, които „изяждат“ нашествениците, а има и леки антибиотични свойства.
Нови проучвания откриха още един механизъм, чрез който ехинацеята подпомага имунната функция. Един от първостепенните защитни механизми на човешкия организъм е желеобразно съединение, наречено хиалуронова киселина (ХК). Тя се намира в пространството между клетките и ги „циментира“, като намалява пропускливосттаим и така ги предпазва от нашествие. Но съществува ензим, наречен хиалуронидаза, който атакува ХК по начин, който все още не е установен напълно. Когато това се случи, ХК бързо губи желеобразната си консистенция и защитният „цимент“ престава да действа ефективно. Много патогени произвеждат този ензим и благодарение на него проникват лесно в клетките ни. Доказано е, че ехинацеята предпазва ХК от атаките на хиалуронидазата.
„Форевър ехинацея сюприйм“ съдържа също екстракт от гроздово семе. Той се смята за един от най-мощните антиоксиданти (тестове ин витро показват, че антиоксидантната му сила е 50 пъти по-голяма от тази на витамин Е и 20 пъти по-голяма от витамин С). Гроздовите семки са източник и на една от най-полезните групи растителни флавоноиди – процианидините. Те оказват много положително въздействие върху човешкото здраве. Най-мощен ефект се наблюдава, когато няколко от тях са комбинирани в групи, които учените наричат процианидолични олигомери (или ПЦО).
ПЦО са открити през 1951 г. във Франция от проф. Жак Маскелие в екстракт от борова кора. През 1970 г. той патентова метод за извличане на ПЦО от гроздово семе, тъй като то се оказва по-добър и богат източник. ПЦО допринасят за поддържане на нивото на витамин С в клетките, за повишаване здравината на кръвоносните съдове, за борбата със свободните радикали и предпазват колагена от разрушаване.
„Форевър ехинацея сюприйм“ съчетава двете най-полезни разновидности на ехинацеята – Echinacea purpurea и Echinacea angustifolia, с екстракт от гроздови семки за максимален ефект.

СЪСТАВКИ

Патентована комбинация от Echinacea purpurea (цялото растение) и Echinacea angustifolia (корен), хидрастис Hydrastis canadensis (корен), екстракт от гроздово семе, целулоза, стеаринова киселина, магнезиев стеарат (растителен), кроскармелозен натрий, силициев диоксид, хидроксипропилова метилцелулоза.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА

По две таблетки дневно.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Допринася за подсилване на имунната система.
  • Има антивирусно действие.
  • Съдържа екстракт от гроздово семе за оптимален ефект.