Алое Вера и хранителни добавки за здраве и красота

Хранителна добавка с женшен и златна чиа
/Forever Gin-Chia/

Хранителна добавка с женшен и златна чиа /Forever Gin-Chia/
Код: 047
К-во: 100 таблетки
Цена: 36,79 лв.
Поръчай

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

„Джин-чиа“ комбинира силата на женшена с тази на златната чиа, за да се получи една уникална добавка, съчетаваща мъдростта на Изтока с енергията на Запада.
Златната чиа, или „Северноамериканският мъдрец“, е била използвана от Югозападните индианци в САЩ в края на 19 в. заради животоподдържащите й свойства. В сравнение с останалите растения, златната чиа съдържа най-висок процент полиненаситени мастни киселини (алфа-линоленова и линолеова) - 83.2%. Тя е отличен източник на мастни киселини омега-3, натурални антиоксиданти и диетични влакнини. Протеиновото съдържание на чиата е по-високо от това на широко разпространените зърнени храни. В нея откриваме 19-23% белтъчини, докато в пшеницата и царевицата те са 14%, в ориза – 8,5%, в овеса – 15,3%, а в ечемика – 9,2%. За разлика от изброените зърнени култури, протеините в златната чиа са цялостни, или с други думи предлагат отличен баланс на аминокиселини. Това ценно растение е и мощен антиоксидант.
Женшенът е легендарен и се употребява като тоник от векове. Ориенталските потребители дори го наричат „Краля на тониците“. Съдържа единадесет хормоноподобни сапонини, които му придават адаптогенни свойства (приспособява въздействието си към състоянието на организма). Женшенът е силен антиоксидант и антидепресант.
Съставките му са като в каталог за хранителни вещества: витамини А, В1, В2, В12, С и D, калций, желязо, натрий, калий, цинк, мед, магнезий и манган. „Форевър джин-чиа“ съдържа растителен естроген, който при необходимост допълва ниските нива на този хормон в организма и повишава енергията и издръжливостта.

СЪСТАВКИ

Ориенталски женшен (Panax Ginseng – корен на прах)40 mg
Сибирски женшен (Eleutherococcus Senticosus – корен на прах)20 mg
Златна чиа (Salvia Columbariae – корен на прах)160 mg
Други съставки: рафинирано соево масло, желатин, глицерин, пчелен восък, пречистена вода, розмарин на прах, морковено масло, соев лецитин, екстракт от тъмен рожков.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА

По една таблетка три пъти на ден. Препоръчително е да се дъвче.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Силен антиоксидант.
  • Естествен антидепресант.
  • Добър източник на протеини.
  • Увеличава енергията и издръжливостта.
  • Допринася за хормоналния статус.