Алое Вера и хранителни добавки за здраве и красота

Хранителна добавка с женшен и златна чиа
/Forever Gin-Chia/

Хранителна добавка с женшен и златна чиа /Forever Gin-Chia/
Код: 047
К-во: 100 таблетки
Цена: 37,89 лв.
Поръчай

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

„Джин-чиа“ комбинира силата на женшена с тази на златната чиа, за да се получи една уникална добавка, съчетаваща мъдростта на Изтока с енергията на Запада.
Златната чиа е една от всепризнатите суперхрани. Тя е от семейството на градинския чай и се употребява от дълбока древност. Била толкова ценена, че е използвана като разменна монета, заради изключителните си хранителни свойства. Дребните семенца са основна храна за индианците от югозападна Северна Америка и Мексико, а воините на ацтеките са преживявали със запаси от чиа по време на завоевателните си походи. Консумацията й се свързва с прилив на енергия и повишена издръжливост. Смята се също, че тя е най-добрият растителен източник на омега-3 мастни киселини. Чиата съдържа и много влакнини, които допринасят за добър метаболизъм – ускоряват изпразването на чревния тракт и стабилизират нивата на кръвната захар. Гелоподобната смес, която образуват в стомаха, дава чувство за ситост и се препоръчва за регулиране на апетита. Семената на чиата са и много богат източник на добре балансирани белтъчини, както и на калций и калий.
Женшенът е легендарен и се употребява като тоник от векове. На Изток дори го наричат „крал на тониците“. Съдържа единадесет хормоноподобни сапонини, които му придават адаптогенни свойства (приспособява въздействието си към състоянието на организма). Женшенът е силен антиоксидант и антидепресант. Съставките му са като от каталог за хранителни вещества: витамини А, В1, В2, В12, С и D, калций, желязо, натрий, калий, цинк, мед, магнезий и манган.
Съдържа растителен естроген, който при необходимост допълва ниските нива на този хормон в организма и повишава енергията и издръжливостта.

СЪСТАВКИ

Ориенталски женшен (Panax Ginseng – корен на прах)40 mg
Сибирски женшен (Eleutherococcus Senticosus – корен на прах)20 mg
Златна чиа (Salvia Columbariae – семе на прах)160 mg
Други съставки: подсладители (сорбитол, пчелен мед), сгъстител (гума арабика), стабилизатор (микрокристална целулоза), изолиран соев протеин, антислепващи агенти (силициев диоксид, стеаринова киселина), натурален лимонов аромат, антиоксидант (аскорбил палмитат), лют червен пипер..

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА

По една таблетка три пъти на ден. Препоръчително е да се дъвче.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Силен антиоксидант.
  • Увеличава енергията и издръжливостта.
  • Допринася за добро кръвообращение.

Описаните тук продукти за вътрешна употреба съдържат витамини и минерали, които допринасят за поддържане на общо здраве, като спомагат за компенсиране на дефицити от хранителни вещества в организма. Те са хранителни добавки, не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, облекчаване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.