Алое Вера и хранителни добавки за здраве и красота

Хранителна добавка с гинко билоба и китайски билки
/Forever Ginkgo Plus/

Хранителна добавка с гинко билоба и китайски билки /Forever Ginkgo Plus/
Код: 073
К-во: 60 таблетки
Цена: 64,90 лв.
Поръчай

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА

„Форевър гинко плюс“ е уникална синергична смес от четири китайски растения, познати от най-дълбока древност. Основната съставка е екстракт от листа на гинко билоба в комбинация с ганодерма от гъби рейши, плодове от шисандра и изсушени на слънце фо-ти – китайски билки, всяка от които се радва на голяма почит.
Твърди се, че гинко билоба е най-старото оцеляло дърво. То живее много дълго, често над 1000 г., поради способността си да се приспособява към най-разнообразни условия. Изключително устойчиво е на нападения на насекоми и гъби. В Азия гинко се употребява заради лечебните си свойства от над пет хиляди години насам.
Екстрактът от листата на гинко е богат на флавоноиди, които предпазват капилярите, като регулират техния тонус и еластичност, действат като силни антиоксиданти и имат противовъзпалитено действие. Гинко билоба има потенциал да подобрява паметта, настроението и концентрацията.
Ганодерма, от гъбата рейши, се използва в традиционната китайска медицина вече над 4000 г. В азиатските страни има дълга история и репутация на тоник, удължаващ живота, съпоставим с женшена. Китайското ? име „линг жи“ означава „билка на духовната мощ“, а ганодермата е била високо ценена като „еликсир на живота“. Китайците я използват, за да усилят множество функции на тялото – обмяна на веществата и кръвообращение. Според изследванията съдържа много видове биологично активни съставки, включително полизахариди, мастни киселини и аминокиселини.
Шизандрата е пълзяща лоза с малки червени плодове и се среща в Северен Китай. Местното ? име е „ву-уей-зи“ или „плод с пет вкуса“, понеже едновременно е сладка, кисела, горчива, солена и люта. Счита се, че шизандрата има адаптогенни свойства и засилва устойчивостта на организма към болести и стрес. Съдържа вещества, наречени лигнани, за които се твърди, че допринасят за възстановяване на тъканта на черния дроб. Лабораторни изследвания доказват, че шизандрата може да повишава издръжливостта, да дава сила и да намалява чувството за умора.
Фо-ти (или „хи-шу-ву“) също произхожда от Китай, където се отглежда и до днес. Може да се използва в сурово състояние, но общоприетото мнение е, че е много по-добро изсушено на слънце. За китайците сушеното на слънце фо-ти е една от най-важните билки против стареене и намира широко приложение в тонизиращите рецепти.
Сама по себе си всяка от съставките има внушителна репутация и би било трудно да се намери по-добър квартет от билки, способни да се допълват както взаимно, така и с другите вещества във "Форевър гинко плюс".

СЪСТАВКИ

Екстракт от гинко билоба (листа на прах, стандартизирани до 24% флавоноиди / 6% терпеноиди)
30 mg
Гъби рейши (гъби на прах)210 mg
Шисандра (плодове на прах)130 mg
Сушено на слънце Фо-ти (корен на прах)110 mg
Други съставки: микрокристална целулоза, трикалциев фосфат, целулоза, стеаринова киселина, кроскармелозен натрий и магнезиев стеарат.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА

По една таблетка два пъти на ден.
Бележка: Не се препоръчва употреба на "Гинко плюс" по време на бременност и кърмене. Да не се дава на деца под 6-годишна възраст.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Подобрява кръвоснабдяването на мозъка.
  • Допринася за по-добро кръвообращение.
  • Повишава енергията.
  • Съдържа допълнителни тонизиращи билки за подсилване действието на гинко.

Описаните тук продукти за вътрешна употреба съдържат витамини и минерали, които допринасят за поддържане на общо здраве, като спомагат за компенсиране на дефицити от хранителни вещества в организма. Те са хранителни добавки, не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, облекчаване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.